Näytelmät ja ilmaisutaito

Koulustamme valmistuu jokaisena lukuvuonna kolme kokoillan näytelmää, kun 5.luokka, 8.luokka ja 12.luokka valmistavat omansa. Oman näytelmän valmistaminen on luokalle suuri projekti, johon kaikki ottavat osaa.

Tämän lisäksi Porin seudun steinerkoulussa tehdään  myös muita näytelmäprojekteja: Keväällä 2010 valmistui pitkään harjoiteltu ja paljon kehuja osakseen saanut Palmgren-opiston kanssa yhteistyönä tehty Mörköooppera-musikaali. Musikaalissa esiintyivät kaikki 4. ja 5. luokan oppilaat sekä koulumme henkilökuntaa -aina talonmiehestä lähtien. Jokaisella oppilaalla oli näytelmässä oma roolinsa. Palmgrenopiston bändi huolehti esityksen säestyksestä.

2010 syksyllä valmistui toinen suurempaa huomiota kerännyt esitys. Koulumme näytelmäkerho  valmisti  tyttökuoro Sävelsirkkujen ja japanilaisen Nishinomya boys and girls choruksen  kanssa Minna Liettyä-Tynin ohjauksessa Lintukansan tyttäret- musiikkinäytelmän. Tämä japanilaista kulttuuria ja varjoteatteria yhdistelevä kalevala-aiheinen näytelmän esitettiin osana Pori Folk-tapahtumaa. Näytelmä esitettiin kaksikielisenä- sekä suomeksi, että japaniksi. Japanista saapui esityksiä varten vieraaksemme 40 henkinen kuoro, joka Porissa majoittui esiintyjien koteihin. Näin luotiin elämyksellistä kulttuurin vaihtoa ja uusia ystävyyssuhteita toiselle puolelle maailmaa. Syksyllä 2011 koulumme näytelmäkerho ja tyttökuoro Sävelsirkut tekivät vastavierailun ja lähtivät esittämään Kalevala-saagaa Japaniin.