Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kouluyhdistyksen hallintomalli

Porin steinerkouluyhdistyksen hallintomalli.
 
Yhdistys ylläpitää Porin Steinerkoulua. Yhdistyksen jäsenistö muodostuu yhdistyksen varsinaisista jäsenistä, joita ovat koulun ja esikoulun lasten huoltajat ja opettajat. Yhdistys valitsee itselleen vuosittain 6+6 jäsenisen johtokunnan.  

Johtokunta taas valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, joka toimii myös koko yhdistyksen puheenjohtajana.Yhdistyksen käytännön hallinto on jaettu neljään eri toimikuntaan, jolla jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä. Toimikunnissa tulee olla vähintään yksi johtokunnan jäsen. 

Toimikuntaan voi kuulua myös tarpeen mukaan ulkopuolisia asiantuntija jäseniä. Koulussa toimii tällä hetkellä Hallintotoimikunta, Varainhankintatoimikunta, Kiinteistötoimikunta sekä Viestintätoimikunta. Varainhankinnan sisällä toimii vielä erillisiä muita varainhankinnan eri muotoihin keskittyneitä alatoimikuntia. 

Hallintotoimikunnan tehtävä on huolehtia yhdistyksen hallinnon ja talouden käytännön pyörittämisestä.

Varainhankintatoimikunnan tehtävänä on järjestää ja organisoida yhdistyksen varainkeräyksen eri muotoja, koska koulu ei saa toimintaansa koulun valtion tuen lisäksi muuta tukea on varainkeräyksellä katettava koulukiinteistön suorat ja välilliset kustannukset.

Viestintätoimikunta pyrkii toiminnallaan lisäämään tietoa koulun ja yhdistyksen toiminnasta ja kehittämään yhdistyksen ja koulun tapahtumien viestintää. 

Kiinteistötoimikunnan tehtävänä on hoitaa niitä käytännön tehtäviä, joita koulun toiminnan ylläpitämiseksi kiinteistössä ja koulun kalustossa on tarpeen suorittaa. 

Toimikuntiin otetaan mielellään mukaan vapaaehtoisia aktiivisia oman alansa ammattilaisia, osaajia tai muuten aktiivisia vanhempia tai isovanhempia.