Vihreä lippu

Koulumme vihreä lippu

Porin seudun steinerkoulu on Vihreän lipun koulu!

Vihreä lippu on päiväkotien, koulujen, oppilaitosten sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan toimijoiden kestävän kehityksen ohjelma. Lisäksi Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristömerkki. Ohjelman kriteerit täyttävä osallistuja saa ohjelman tunnuksena toimivan vihreän lipun käyttöoikeuden.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools -ohjelmaa. Suomessa Vihreä lippu -ohjelman suojelijana toimii kansanedustaja Pekka Haavisto.

Porin seudun steinerkoulu on saanut Kestävän tason Vihreän lipun vuonna 2015.

2013-2014

Lukuvuonna 2013-14 teemana on ollut Terveellinen elämä.  Sen seurauksena on koulumme toinen biojäteastia voitu hakea pois, sillä biojätteisiin heitetyn ruuan määrä on vähentynyt huomattavasti. Koulussa noudatetaan edelleen Vihreän lipun sääntöjä koskien kierrätystä, lajittelua, energiansäästöä ja lähiympäristöstä huolehtimista. Osana Vihreä lippu -toimintaa järjestetyt Keppihevostalkoot kokosivat suuren joukon innokkaita kädentaitajia. Ensi syksynä on tarkoitus anoa pääsyä Kestävälle Vihreä Lippu -tasolle.

2012-2013

Lukuvuonna 2012-13 teemana oli lähiympäristö. Jätteiden vähentäminen sekä kierrätysteema jatkuivat koululla edelleen. Porin kaupungin ympäristölautakunnan myöntämällä palkintorahalla hankittiin koulumme pihaan mm. istutuksia. Syksyllä 2012 koululla oli luontonäyttely, johon kutsuttiin päiväkoteja vierailemaan. Lisäksi järjestimme avoimet ovet, joiden yhteydessä oli erilaisia työpajoja. Luokat tekivät tutustumisretkiä lähipuistoihin. Koululla oli oma palsta Hevosluodossa, jossa luokat viljelivät juureksia. Matka sinne kuljettiin pyörillä. Porin seudun steinerkoulu tekee yhteistyötä Stena Recycling Oy:n kanssa metallikeräyksen muodossa.