Esiopetus

Esiopetukseen voi ilmoittautua joko koulun kansliasta saatavalla kaavakkeella tai sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja antavat:
Esiopetuksen varhaiskasvattaja Anu Sjöholm
Esiopetuksen iltapäiväkerho-ohjaaja Anne Hietalahti
p. 040-5389990
esiopetus[a]porinsteinerkoulu.fi

Pikkutonttu

Porin seudun steinerkoulun yhteydessä toimiva esiopetusryhmä tarjoaa steinerpedagogista esiopetusta kouluvuoden ajan. Esiopetus on maksutonta. Esiopetusaika on klo 8.15-12.15. Tämän jälkeen lapsi voi jäädä samoihin tiloihin iltapäiväkerhoon. Iltapäiväkerho toimii klo 12.15-17.00. Kerhosta peritään erillinen kerhomaksu.

Steinerpedagoginen esiopetus kunnioittaa 6-vuotiaan lapsen erityistä laatua. Selkeä rytmi, selvät rajat, hyväksyvä ja kannustava ilmapiiri luovat turvallisuutta.Tälläisessä ilmapiirissä lapsi tarttuu mielellään tekemiseen ja nauttii oppimisesta. Aikuisen kanssa tehdyt arkisetkin työt ovat tärkeä virike leikille. Toiminnan kantava virta on selkeä päivä-, viikko-, ja vuodenkierron rytmi. Lapset maalaavat, tekevät käsitöitä, leipovat, tekevät eurytmiaa ja käyvät retkillä tiettyinä viikonpäivinä.

Valmistelemme ja vietämme vuoden aikana monta juhlaa. Syyslukukaudella: sadonkorjuujuhlaa, lyhtyjuhlaa, ensimmäistä adventtia sekä joulua. Kevätlukukaudella vietämme pääsiäistä ja kevätjuhlaa. Tietenkin jokainen eskari saa olla yhden päivän prinssi tai prinsessa, kun vietämme hänen omaa syntymäpäiväänsä.

Kuusivuotias elää vielä vahvasti pienen lapsen maailmassa ja aistii ympäristön kokonaisvaltaisesti. Oppiminen perustuu jäljittelyyn, itse tekemiseen ja kokeilemiseen ja siinä tulee vallita ilon ja kannustavuuden ilmapiiri.  Esiopetusvuoden aikana  lapsen toiminta muuttuu  sisäistyneemmäksi. Toiminnalle ja leikeille tulee mieli ja päämäärä. Monipuolinen taiteellinen toiminta elävöittää mielikuvitusta - luovuuden ja itsenäisen ajattelun perustaa. Vertaisryhmässä eskari voi harjoitella asioita yhdessä samanikäisten kanssa. Hän nauttii kehittäessään taitojaan ja oppiessaan täsmällisiä työtapoja.  Leikkimisellä on toiminnassa keskeinen sija. Kuusivuotiaalle lapselle annetaan vielä rauha leikkiä kauneimmat leikkinsä rauhassa aikuisen suojassa ja hän saa kypsyä rauhassa koulukypsäksi ekaluokkalaiseksi.

Esiopetuksen viikko- ja päivärytmi:

Maanantai
Maalaus

Tiistai
Retki

Keskiviikko
Käsityöt

Torstai
Eurytmia ja kodintyöt

Perjantai
Leivonta

8.15-9.30